Witam, rozważam kupno telefonu i jak nigdy mam problem. Chciałbym kupić sobie nokię e71 bo qwerty i symbian ale z 2giej strony chciałbym mieć automapę więc rozważam kupno telefonu z WM. Może ktoś pomógłby kupić mi telefon? Kryteria to gwarancja (producenta, nie jakiś komisowy badziew), qwerty wygodne w pisaniu (nie ważne czy klawisze czy dotyk), mało awaryjne i najważniejsze- CENA! do 650zł.
Nie interesuje mnie natomiast ŻADEN telefon ze zwykłą klawiaturą alfanumeryczną.
Samsung i5700 szybki procek 800mhz, android, dotykowy ekran 3,7 cala spokojnie się zmieścisz w 650zł, następnie Nokia 5800 Samsung omnia , omnia lite , omnia II
HTC TOUCH PRO RADIO ROM: 1.17.25.09 SPL: 1.90.00.0 OLINEX WM 6.5.28244 By AMIGAnTOMEK
a dlaczego nie chcesz androida? jesli boisz sie ciaglego polaczenia z internetem to wystarczy sciagnac i wgrac aplikacje apndroid i po problemie
wbrew pozorom android jest bardzo dobrym, szybkim systemem z duzymi mozliwosciami personalizacji
klawiatura w androidzie nie musisz sie przejmowac, poniewaz mkozesz wgrac sobie taka jaka Ci przypasuje
nawigacji również jest multum na androida wiec tylko szukac a do 650 zlotych dostaniesz samsunga i5800 galaxy 3 z procesorem 624 mhz (pisze z pamieci wiec taktowanie moze sie delikatnie różnić) i 256 mb ramu. wifi i gps oczywiscie. w tej kwocie telefon multimedialny z gps, wygodna klawiatura i gwarancja serwisowa (i5800 dostaniesz nowego) to tylko albo i5800 galaxy 3 albo gorszy i5700 galaxy spica ;)
naprawde kolego nie ma powodu zeby bac sie androida
nie chce androida bo nie mam zamiaru bawić się we wgrywanie dodatkowych aplikacji żeby mi telefon działał dobrze. Głównie potrzebuję telefonu do nawigacji bo jezdzę ciężarówką i nie mam czasu na zabawy we wgrywanie aplikacji. Ma być wygodne we wpisywaniu nazw do nawigacji bo nie rzadko wpisuje jak jadę więc bardzo dobrze jak by było namacalne qwerty. Co do aplikacji to mam 2 sprawdzone przez siebie systemy- tomtom oraz automapa a na wynalazkach typu nokia maps, sygic, garmin juz się przejechałem (chociazby dlatego ze najnowszy garmin nie raz chciał mnie pod prąd puscić a wytyczając najszybsze trasy chciał mnie prowadzić przez jakieś wiejskie drogi)
zamiast wgrywac dodatkowej nawigacji moze kup wtedy asus nuviphone m20? skoro chcesz sie bawic w mulacego WM to chociaz cos co ma wgrana juz w standardzie navigacje
Xperie miałem, tak jak wyżej nie polecam- samoistne pęknięcia
Co do i5800 to niestety jest on gorszy od i5700, mimo, że to jego bezpośredni następca
Znajomi(3), którzy prowadzą takie bydla jak ty, 2 używa laptopów jako GPS, natomiast jeden z nich GPS(nawet chyba ze 3 te gps-y z programami różnych producentów) z wyświetlaczem 7cali bodajże, a telefon z gps to takie sobie wyjście w twoim zawodzie, ale jeśli już koniecznie to... hmm wm do 650zl z gwarancja producenta... trochę ciężko, może touch pro uda ci się ustrzelić na gwarancji za taką cenę, może jeszcze touch HD no i jakieś wynalazki samsunga, lg itp.
SE Xperia X1 || microSD Kingston 4gb SE K800i || m2 SanDisk 2gb || DCU-60 || HPM-85 || CDS-60
ja chce telefon bo podczas jazdy moge wpisać szybko a zeby na kompa coś wpisać jadąc to trzeba się patrzeć dosc intensywnie. Dodatkowo nie chce zeby laptop zabierał mi miejsce w samochodzie.