nie słuchaj ten stary głośnik nie działał ale jak go "stuknąłem" to potrzeszczał chwile i dalej się wyłączał. Zaś nowy w ogóle nie daje znaków życia . Od czego to może być że on nie trybi?
telefon śmiga sprawdziłem wszystko ... ale głośnik dupa, podociskałem wszystko i poprawiałem 3 razy więc wątpie żeby była tego wina musi coś nie łączyć ale gdzie?? Poszedł mi ten dolny głośnik może ktoś jeszcze się wypowie co tam może nie trybić ?
Ja obstawiam że styki mogą nie łączyć z płytą glowną i dlatego jeden buzzer nie działa.
Nie pomagam na PW,GG, email , masz problem pisz na forum od tego jest Precz ze SpamemUżytkowniku aby podziękować komuś na pomoc nie pisz postów typu "dzięki" tylko używaj specjalnego przycisku .
tak ale uważaj bo blaszki można łatwo ułamać, najlepiej to zrób na starym buzzerze
[ Post napisany za pomocą urządzenia mobilnego ]
Nie pomagam na PW,GG, email , masz problem pisz na forum od tego jest Precz ze SpamemUżytkowniku aby podziękować komuś na pomoc nie pisz postów typu "dzięki" tylko używaj specjalnego przycisku .
Dziwna sprawa poodginałem ostrożnie blaszki tak jak pisałeś żeby nie uszkodzić .. i dalej nie działa. już 3 raz robierałem i skręcałem na darmo. Co to może być? Ten nowy nie daje w ogóle znaku życia, a na starym wcześniej trzeszczało jak go stuknąłem ale to przez 3 sek. potem się wyłączał. Jakieś pomysły ? Bo ja już nie mam pojęcia Oto link tego buzzera, który zakupiłem : http://allegro.pl/buzer-glosnik-nokia-e ... 53538.html
Mi się zdaje że dalej może nie łączyć bo tak : tam na płycie głównej są małe dwa kwadraciki jeden na górze i drugi na dole i to styka się z blaszkami buzzera. Przykładałem próbowałem i stykało ale.. przy składaniu może się przesunąć lekko i już nie będzie stykać, Nie wiem jak to sprawdzić .
EDIT: Panowie bardzo proszę także o wskazanie mi miejsca gdzie znajduje się głośnik odpowiadający za słyszenie osoby dzwoniącej, bo też zamówiłem bo walnięty muszę przez głośnomówiący rozmawiać...
Ostatnio edytowany przez serciu1 08 lut 2012 13:45, edytowano w sumie 2 razy
znajdziesz tam wszystkie schematy jak wymienić lcd, buzzer itp.
Witam ! Leo miał rację głośnik nie stykał do płyty i nie działał ale nie zmienia to faktu że stary buzzer jest już wysłużony i charczy. Niestety ten link do aukcji z allegro do buzzera który podał kamil a ja zakupiłem okazał się że nie pasuje. Jest za gruby nie wejdzie do miejsa w obudowie i blaszki ma gdzie indziej. Reklamował tego nie będę bo nie ma sensu ale muszę kupić nowy. Proszę o podanie linku z allegro z WŁAŚCIWYM buzzerem bo ja nie ogarniam. PS: po demontażu i montażu mam dziwny problem z przyciskiem ON/OFF tzn. telefon się włącza przycisk działa sprawdzałem w programie Fakecall ustawiłem na ON/OFF i po blokadzie telefonu naciskam go i dzwoni. tylko dlaczego nie wyłącza... byłem delikatny nic nie powinno się stać? Poza tym wszystko inne śmiga...