Ciężko Ci będzie znaleźć "oryginalne" gry, dlatego, że większość tych co jest powstały na bazie dwóch, może trzech "pierwszych"... a co do emulatora, dzisiaj sobie pograłem w Mortal Kombat, niestety bateria w telefonie padła mi do tego stopnia, że musiałem go ładować przez ok godzinę, bo nawet włączyć go nie mogłem... strasznie energo-żerny ten program
Beats of Rage jest grą Homebrew stworzoną przez firme SENILE TEAM docelowo na Dreamcasta i udostępnioną za darmo. Cała gra bazuje na kanwie kultowego Side Scrollera z Segi Mega Drive/Genesis - Street of Rage. Po wydaniu Beats of Rage na Dreamcasta, Senile Team udostępniło kod zródłowy BoR'a wszystkim którzy chcieli by tworzyć MODY na podstawie BoR'a i tak się zaczął wysyp kapitalnych Side Scrollerów. W tej chwili jest ponad 60 pełnych i ukończonych Modów BoR'a i ponad 30 dem. Wiele Modów to klony takich killerów z Arcade jak serie Final Fight, Double Dragon i innych klasyków z lat 80-tych i początku 90-tych. Jako że wiele gier z Arcade pokroju Final Fight, Cadillac and the Dinosaurs i tp to ulubione moje Side Scrollery z lat młodości, postanowiłem zamieścić OpenBor'a. Znawcy tematu wiedzą jak świetne Mody są teraz tworzone, dlatego będę zamieszczał wszystkie BoR'y jakie są, bądz będą w niedalekim czasie. A szykują się kapitalne perełki Side Scrollerowe. Dla ciekawości dodam, że nawet Polacy tworzą Mody i są to jedne z najlepszych produkcji. BonusJZ mianowicie i bWWd.