Pamiętaj operację wykonywała doświadczona osoba (Ja ^^) która już powtarzałą wielokrotnie te czynności na swoim telefonie.
Nie biorę odpowiedzialności za problemy i uszkodzenia wynikłe przez próby wykonania czynności opisanych w tym poradniku.
Nie czujesz się na siłach to nie podejmuj się tego.
Ja przeprowadziłem opisane operacje na włączonym telefonie gdyż czuje się pewnie w tych operacjach jednak tobie zalecam wyłączenie urządzenia i wyjęcie bateri.
1.Wymiana panelu oraz klawiatury

Potrzebujesz karty np. kredytowej lub SIM , telefonu Nokia N95 oraz śróbokręty Torx 5 lub 6 oraz części do założenia.

Odwracamy telefon na drugą stronę i wysuwamy slider do góry tak aby było widać śróbki które odkręcamy.

Odsuwamy następnie slider w dół aby było widać dolne śróbki które również odkręcamy a odkręcone śróbki odkładamy w bezpieczne miejsce.

Następnie trzymając wszystko obracamy telefon "na plecy" i w oznaczonych miejscach podnosimy panel.
Jeżeli panel będzie się dalej opierał musimy w miejscach oznaczonych czerwoną linią przesunąć kartą kredytową lub SIM

Jeżeli wszystko będzie dobrze nam szło powinniśmy ujrzeć widok jak na powyższym zdjęciu.
Tutaj musimy uważać bo wyświetlacz nie jest niczym przymocowany oprócz taśmy LCD która z łatwością pęka.

Tutaj specjalnie odchyliłem LCD aby ukazać z jaką łatwością można urwać taśmę bo wyświetlacz swoje waży i przy upadku bądź szybkim ruchu może się uszkodzić.
Montowanie

Nakładamy klawiaturę i przedni panel

Po złożeniu panelu (bez skręcania) ujrzymy taki widok jak powyżej.

Przytrzymując wszystko odwracamy telefon (na wyświetlacz) aby możliwe było przykręcenie panelu.

Przykręcamy górę i dół.
Cieszymy się nowym panelem i klawiaturą.
2.Wymiana tylnego panelu

Potrzebujemy N95 , nowy tył oraz kartę kredytową lub SIM.

Po rozsunięciu slidera w górę (wyświetlacz do góry) naciskamy na wystający element tylniego panelu w miejscu zaznaczonym na zdjęciu.
Naciskamy delikatnie ale w miarę silnie aby odskoczył panel z miejsc klejonych.
Tak samo robimy z drugiej strony na tej samej wysokości.

W "szparę" pomiędzy klawiaturą a panelem wkładamy kartę kredytową lub SIM i przeciągamy wzdłuż czerwonej linii (zaznaczonej na zdjęciu)
Tak samo robimy po drugiej stronie.

Po odwróceniu telefonu na bok powinniśmy ujrzeć taki o to widok jak powyżej.
Zdejmujemy panel i powinniśmy ujrzeć taki o to widok.

Zakładanie
Nakładamy nowy panel tak aby pasował do wszystkich elementów (wyznacznikiem są otwory głośników na które zakladamy panel)

Powinno to wyglądać tak jak na powyższym zdjęciu.

I na koniec ujrzymy nowy wygląd naszej Nki