Widoczne tylko dla zalogowanych
W powyższym linku znajduje sie program do odpalenia gry Q2 na telefonie a oto kilka wskazówek dotyczących instalacji:
1.Ściągnij q2

2. Po rozpakowaniu mamy 2 pliki i 2 foldery 'QUAKE2' oraz 'QUAKE2CDAUDIO'
3. Wrzucamy cały folder na kartę poprzez czytnik kart bądź Pamięć Masową, ten drugi folder z 'CDAUDIO' wystarczy tylko nadpisać cały folder 'QUAKE2' bądź samemu przekopiować do folderu 'QUAKE2'
4. W telefonie instalujemy
* najpierw biblioteki PIPS 'pips_s60_1_2_SS.sis', najlepiej na karcie e:, tam gdzie jest QUAKE2 [ja tak zrobiłem]
* teraz instalujemy 'quake2_v101_armv6_fpu.sisx' też na karcie e:
5. Włączamy i cieszymy się grą.
Gra potrzebuje min. 26.5MB-27MB, zatem zalecam zresetować telefon, i od razu włączyć grę, jak będzie się wyłączać gra to należy wyłączyć jakieś drobne programy działające w tle, albo jakieś procesy, ściągające ceną pamięć.Gra po włączeniu bardzo długo się ładuje, jest czarny ekran, więc nie panikujcie, u mnie się ładowała około 1.20 min, oraz przy ładowaniu poziomu; należy co jakiś czas nacisnąć na jakiś przycisk aby wygaszacz się nie włączył.
UWAGA: Podczas rozpakowywania ściągniętej paczki "QUAKE2" użyjcie opcji: 'rozpakuj tutaj', ponieważ po bezpośrednim rozpakowaniu automatycznie tworzy się katalog "QUAKE2", będzie zdublowany folder 'QUAKE2' w wyniku tego po naciśnięciu na ikonę gry nic się nie pojawi.
Enjoy
Milego grania 
zapomnialem dodać fotki

[ Dodano: 2008-05-20, 18:53 ]

Tutaj kolega dodał telefony na których to chodzi a więc:
Ludzie Quake 2 działa tylko na czterech telefoach NOKII które posiadają akceleratot 3D czyli N82 N95 N95 8GB i E90.. Sam chętnie pograłbym w tę grę ale moja NOKIA 6120 to zdecydowanie za mało, ale dla pocieszenia pykam w Quake1 i pięknie śmiga: