Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SE Satio] problem z systemem
Offline
michau
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 20-10-2014

Reputacja: 0


Telefon: Satio

Soft: Symbian
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #1
[SE Satio] problem z systemem
Witajcie!

Jako że to mój pierwszy post na Forum, chciałem się przywitać Smile

Jak zasygnalizowałem w tytule, mam problem z moim SE Satio. Otóż w moim telefonie, zaraz po ukończeniu terminu gwarancji padł system. Właściwie, to ja tak tylko podejrzewam, ponieważ nikt mi tego wprost nie powiedział.

Do rzeczy.
Telefon często wyłączał się sam, nawet bez przeciążenia wielością otwartych aplikacji. Któregoś razu "zamigotał" i wyłączył się stałe. Po podłączeniu pod ładowarkę zapala się czerwona dioda i przez chwilę delikatnie wibruje. Na tym kontakt się kończy.

Zależy mi bardzo na reanimacji telefonu, a konkretnie jednego tematu - kontaktów. Reszta jest mi całkowicie obojętna.

Kilku "fachowców" z serwisów nie podjęło się tego zadania i przyznać muszę, iż jestem w stanie lekkiej desperacji.

Bardzo mi zależy i za pomoc z chęcią zapłacę!

pozdrawiam serdecznie,
Michał
20-10-2014 15:22
Szukaj postów Cytuj
Offline
developer11
Stopień: 1
*

Liczba postów: 8

Dołączył: 14-12-2014

Reputacja: 0


Telefon: vP

Soft: e-cww2.pda
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #2
RE: [SE Satio] problem z systemem
Telefon trochę stary, ale ok, da się zreanimować....

Pobierz cOS (> 10.1), zainstaluj, odpal konsolę i wpisz (bez komentarzy):

Kod:
sys-up -all # uaktualni system
sys-install adb dophp sra-mngmt # zainstaluje pakiety niezbędne do naprawy Satio
sra-mngmt # odpali Satio Recovery Asistant

Teraz podepnij fon (wyłączony!!!) pod usb. SRA powinno wykryć fon i w polu PHONE S/N wyświetlić S/N.

System > PIA > Czytaj

Jeśli system jest sprawny (znaczy responsywny) to wartość PIA powinna być jedną z poniższych:

Kod:
01-00-023-4356 (v4)
01-00-108-1110 (v5 EU)
01-00-965-9023 (v5 US)
Teraz pobierz odpowiedni obraz (*.tar.pk) systemu, wgraj przez System > Upload, no i tyle.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2015 11:45 przez developer11.)
27-11-2015 11:43
Szukaj postów Cytuj
Offline
Rhikarle
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 25-01-2017

Reputacja: 0


Telefon: E60

Soft: v60
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #3
RE: [SE Satio] problem z systemem
I jak efekty? Udało się odzyskać te kontakty? Bo ciekaw jestem i mam podobny problem.

_______________________________
Sprzedam konwerter światłowodowy najlepszy
25-01-2017 09:24
Szukaj postów Cytuj
Offline
moniaa
Stopień: 1
*

Liczba postów: 3

Dołączył: 20-10-2017

Reputacja: 0


Telefon: s4

Soft: android

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #4
RE: [SE Satio] problem z systemem
Też mam kurcze z tym problem :/
20-10-2017 12:57
WWW Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS