Posiadam N95 8gb, moja lepsza połowa ma E51. Pytanie mam takie, czy moge mieć tak jak ona informowanie o nowych wiadomosciach w pasku trybu gotowości zamiast (tak jak mam obecnie) wielkiego paskna da dole ekranu. Denerwuje mnie to a coś nie moge znaleść opcji aby to zmienic:/
Spróbuj wejść w ustawienia - ogólne - personalizacja - tryb gotowosci i tu coś ustawiac...bo ja dokładnie nie wiem..co ci chodzi z tym paskiem na dole ekranu w twojej noki...
Mam tylko 3 opcje: Czy ma być włączony tryb gotowości, jakie aplikacje w pasku i co ma byc pod lewym i prawym klawiszem funkcyjnym. To wszystko. A chodzi mi o to, że u Ciebei w E51 informacja ze dostales wiadomość wyswietla sie w tym trybie gotowości. U mnie na N95 wyswietla sie to na dole ekranu na duzym pasku. Nie moge nigdzie znaleść opcji aby to zmienić, Stad moje pytanie - czy da sie tak zrobic aby było chociażby jak w E51.
no to niby jaka, od poczatku tam mam. A w sumie nasuneło mi sie jeszcze jedno pytanie. W tymże samym e51 czujnik swiatła potrafi tez informowac o tym ze nadeszla wiadomosc lub połączenie. Da sie to włączyć na n95?
to nie jest żdna aplikacja! Ja w swojej n95-1 tez tak mam! Raczej sie nie da tak zrobić! Chodzi Ci oto żeby to pokazywało się w pasku zadań czy pod paskiem zadań tam gdzie masz te paski: np. wyszukiwanie WLAN itp. ?!
Jeśli mój up był już wcześniej na forum to z góry PRZEPRASZAM za dubla...!!! AKCESORIA: EP-630 MD-8 Nokia SD-HC 8Gb Nokia CP-306
Chciałbym żeby było tak jak wyszukiwanie WLAN. Czy pasek za to odpowiedzialny to nie jest przypadkiem pasek "zadania"? Moze dało by sie go jakos włączyć. A tak na marginesie, zostawiłem sobie tylko 2 paski, kalendarz i właśnie to wyszukiwanie WLAN.
Znalazłem coś takiego: Zakaz podawania linków do innych forów o podobnej tematyce [edit kriss12]
Wychodzi na to, że się nie da i takie "paski" zarezerwowane są tylko dla serii E (co troche niesprawiedliwe jak dla mnie, czemu jako użytkownik kombajnu mam być o takową opcje zubożony):/ Ale nadal interesuje mnie kwestia lampki oznajmiającej ze ktos napisal lub dzwonił.
Ostatnio edytowany przez Nameless 03 lut 2009 16:08, edytowano w sumie 2 razy
Pogrążony w nicości, nie wiedząc czy śmiać się czy płakać...
niejednokrotnie spotykałem się z takim pytaniem i w n95-1 jak i w n95-2 nie ma żadnej diodki ani żadnego programu który by umożliwiał świecenie przynie odebranyp połączeniu np. jakimś klawiszom! Troche szkoda bo klawisz od aparatu i od galerii mógłby być jakoś wykorzystany bo jak telefon przechodzi w tryb oszczędzania baterii to mrugna dwa razy!
Jeśli mój up był już wcześniej na forum to z góry PRZEPRASZAM za dubla...!!! AKCESORIA: EP-630 MD-8 Nokia SD-HC 8Gb Nokia CP-306
Jeśli chodzi o pasek wiadomości to jest on dostępny tylko w telefonach E-serii (chyba, że najnowsze N-ki to mają)....tryb gotowości>skrzynka trybu gotowości i tam se wybierasz... Widoczne Nokia uznała, że tylko w telefonie biznesowym użytkownik powinien mieć szybki i łatwy dostęp do skrzynki odbiorczej- zarówno sms jak i e mail.