Letnie orzeźwienie w dobrej cenie

Lody rzemieślnicze, shake’i, granity czy mrożone kawy nieustannie kojarzą się z latem i wakacjami. Dzięki nim w upalne dni chociaż przez chwilę można poczuć orzeźwienie. Prowadząc kawiarnię czy cukiernię warto urozmaicać ofertę, szczególnie kiedy zbliża się lato i wysokie temperatury. Podpowiadamy, w jakie urządzenia warto zainwestować i co serwować, by biznes się opłacił.
Klasyczne lody
Na rynku można znaleźć urządzenia do Tworzenia lodów włoskich, amerykańskich czy naturalnych. Pierwsze dwa rodzaje wymagają użycia odpowiednich maszyn, które napowietrzą i zmrożą mieszanki. Możesz je znaleźć w wersji wolnostojącej i nablatowej, dzięki czemu zmieszczą się w każdym, nawet najmniejszym lokalu. Takie rozwiązania pozwalają zoptymalizować przestrzeń i przygotować odpowiednią ilość lodów dla każdego klienta. Są niezawodne, ale należy pamiętać o tym, by regularnie je serwisować.
Jeżeli chcesz stworzyć wysokiej jakości lody rzemieślnicze to potrzebny będzie konserwator, który umożliwi ich bezpieczne przechowywanie i temperaturę. Wybierz rozwiązania dopasowane do swoich potrzeb. W kuwetach umieścisz mieszanki gotowe do podania, a także zabezpieczysz zapasy. Nakładanie produktu za pomocą szpatułki będzie proste i szybkie. Urządzenie o dobrych parametrach znajdziesz tutaj: https://liron-polska.pl/witryna-konserwator-do-lodow-rzemieslniczych/ Dzięki niemu możesz stworzyć nowe pozycje w menu, które podbiją podniebienie zarówno, młodszych, jak i starszych klientów.
Granita – zmrożona i kolorowa
Profesjonalne urządzenie do produkcji mrożonych napojów również warto kupić. Dzięki trzem zbiornikom, które działają niezależnie od siebie pozwalają one na przygotowanie trzech różnych produktów – granity, sorbetu, kawy mrożonej, a nawet shake’a. Dzięki odpowiedniemu systemowi chłodzenia z powodzeniem możesz przyrządzić odpowiednio zmieszaną, zmrożoną mieszankę. Granitor 3-komorowy z chłodzeniem wodnym możesz postawić w dowolnym miejscu. Urządzenie, które sprawdzi się nawet w punktach o dużym ruchu znajdziesz tutaj: : https://liron-polska.pl/granitor-3-komorowy-r20-z-chlodzeniem-powietrzno-wodnym/ . Przygotowanie odpowiedniego produktu z pomocą dedykowanych urządzeń jest dużo łatwiejsze, a przechowywanie gotowych mieszanek znacznie prostsze.
Jeżeli nie chcesz kupować nowej maszyny, możesz skorzystać z opcji wynajmu. Dzięki temu nie musisz wydawać dużej kwoty, a z maszyny i pomocy fachowca możesz korzystać od razu. Takie rozwiązania idealnie się sprawdzają, zarówno na początku prowadzenia działalności, jak i w trakcie rozkręcania istniejącego biznesu. Wybierz ciekawe i skuteczne propozycje, które pomogą rozwinąć punkt gastronomiczny w każdym mieście. Zachwyć swoich klientów i rozbuduj ofertę, by przyciągnąć nowych gości.